Hyvää matkaa, Tsigi Tähtitomu

Yritin kirjoittaa postausta David Bowien kuolemasta, mutta kaikki alkoi kuulostaa jotenkin kornilta. En ole tottunut näihin tunneryöppyihin, koska yleensä minuun vaikuttaneet taiteilijat ovat olleet jo valmiiksi kuolleita siinä vaiheessa kun olen heistä innostunut. Bowien löysin asiaankuuluvassa seitsemäntoista vuoden iässä, ja ”Moonage Daydream” on yhä kauneimpia tietämiäni kappaleita, vaikka väärinkuulloksen vuoksi (”Put your raincoat to my head”) luulin jonkin aikaa sen kertovan turvaseksistä.

Kunnioitan sitä, miten Bowie teki omasta lähdöstäänkin taidetta (ties kuinka monetta kertaa – uudelleensyntymä on varmaan hänen uransa keskeisin aihio). Eipä tarvinut jäädä ihmettelemään, oliko hän ollutkin vielä elossa.

Kun oikein keskityn, haluan muistaa Bowien ihmettelemässä kärpästä maitotölkissään, vaikka se taisikin olla kokkelivekkulivaihetta.

Vaikken ole mikään Hestor ja vaikka koko Internet on tänään täynnä Bowie-muisteloita, halusin tuikata oman osuuteni ilmoille ja sanoa, että hänen musiikillaan oli ratkaisevina vuosina niin suuri merkitys minulle, etten oikein osaa sitä edes eritellä. Hyvää matkaa ja kiitos ajastasi, David Robert Jones.

Kun musiikki vaimenee, jää ainakin jalkojen töpinä. Tanssahtakaamme siis kaduilla.

 

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hyvää matkaa, Tsigi Tähtitomu

    1. On siinä sekin (ja tästä yritin alun perin kirjoittaa, mutta se tuntui sitten hankalalta), että tulevina vuosina joudumme hyvästelemään monia muitakin 60- ja 70-luvulla vaikuttaneita hahmoja, vaikka kiireisimmät tunnetusti poistuivat jo 27-vuotiaina. Läheisemmin: myös omat vanhempani kuuluvat näihin entisiin nuoriin, joiden suuri ikäluokka on lähivuosikymmeninä lähtövuorossa. Vaikka kaikille toivon pitkää ikää ja hyvää terveyttä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s